Ръцете издават болестите, от които страдаме

Ръцете издават болестите, от които страдаме Състоянието на ръцете не се определя единствено от грижите, които полагаме за тях. Според знанията, на които източната медицина се основава и по начина на техния външен изглед, може да се определят не малък брой заболявания на тялото. Вижте кои са те:
Така например, ако по горната част на ръцете ни са се появили кафяви петна, то това не означава на всяка цена пигментация, свързана с напредването на възрастта, а е твърде вероятно да имате проблеми с жлъчката.
Перманентно зачервените длани пък са знак за завишени стойности на токсични вещества в черния дроб, предпоставка за хепатит. Жълтият цвят на дланите също е белег, че са налице изменения в черния дроб или жлъчката.
Ако по ръцете ни се появят "мраморни рисунки", то това по всяка вероятност означава, че имаме разстройство във вегетативната нервна система.
Лющенето на кожата, сухотата и беленето са признак за липсата на витамините А и D в организма. Внимание трябва да се обърне и на това, че ако олющените от кожата люспи са с големи размери, най-добре е да се потърси съвет от дерматолог.
Едни от най-честите симптоми, свързани със състоянието на ръцете - тяхната постоянна студенина, говори за липса на витамин В3 (ниацин) в тялото, която може да доведе до смущения в периферното кръвообращение.
Противоположното явление - горещите длани - са признак за затруднения, които черният дроб изпитва в процеса на детоксикация.
Ако повърхността на ръцете е влажна, по всяка вероятност става дума за хиперфункция на щитовидната жлеза.
Честото изтръпване на кутретата, от своя страна, е знак за сърдечно-съдови проблеми, а на палците - за нарушения в дихателната система.
05.05.2018, 10:00 часа
1263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha