Ердоган: Турция ще бъде глобална сила

Ердоган: Турция ще бъде глобална сила Лидерът на управляващата Партия на справедливостта и развитието и президент на Турция Реджеп Ердоган, обяви своята програма за предстоящите извънредни президентски и парламентарни избори на 24 юни, обещавайки да засили „социалната справедливост“ във всяка сфера на живота.
„Нашият приоритет ще бъде да установим институционалната структура на справедливост и по този начин да наложим социална справедливост във всяка сфера на живота след 24 юни”, заяви той, обръщайки се към присъстващите на конгреса на ПСР в Истанбул на 6 май.
„В икономиката, обществените услуги, работния живот, политиката и всички други сфери, установяването на справедливост ще продължи да бъде главната цел на нашите политики”, каза Ердоган.
„С президентската система, приходите на населението ще се увеличат и това ще помогне за затварянето на дупката между бедни и богати”, допълни той.
„Турция се превръща във важна сила в света. Турция ще бъде глобална и лидерска сила”, подчерта турският президент.
Говорейки пред хиляди последователи Реджеп Ердоган заяви, че новата президентска система, към която Турция ще премине след изборите, ще даде тласък на икономиката и а ще донесе повече демокрация.
Той обеща нови мисии зад граница на турската армия, като вече осъществените „Щитът на Ефрат” и „Маслинова клонка” в Сирия.
Днес Ердоган също така заяви, че Турция не се е отказала от членството в Европейския съюз, но Европа не показва необходимата решителност в преговорите за присъединяване на страната му.

 
07.05.2018, 08:40 часа
527 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha