ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за тютюнопушенето

ГЕРБ няма да подкрепи Валери Симеонов за тютюнопушенето ПГ на ГЕРБ ще подкрепи повечето законопроекти, подготвени от вицепремиера Валери Симеонов, сред които промените в закона за хазарта. Депутатите на Бойко Борисов обаче са твърдо против облекчаване на режима на тютюнопушене в заведенията, както предлага председателят на НФСБ.
Това стана ясно след среща в парламента между Симеонов и Цветан Цветанов по искане на вицепремиера. В разговорите се включиха и депутати от двете групи. За пореден път бяха потвърдени добрите коалиционни отношения, а "каруцата" в управляващото мнозинство "скърцала", именно защото вървяла, според лидера на НФСБ.
Промените в закона за хазарта ГЕРБ ще подкрепи, защото, по думите на Цветанов, в момента има епидемия, която заразява подрастващите и хората с по-нисък социален статус, които се поддават на тази манипулация.
В същото време ПГ на ГЕРБ твърдо отказва да подкрепи законопроекта на Симеонов заоблекчаване режима на тютюнопушене в заведенията, защото самите те само преди шест години са внесли действащите регулации и вече имало ефект от тях.
Гласовете на партията на Борисов в парламента ще получат измененията в закона за местните данъци и такси, за устройството на територията, свързани с преместваемите обекти по Черноморието, в закона за водите.
Цветан Цветанов смята също, че на първо четене ще минат и двата законопроекта, свързани с вероизповеданията (общ - ДПС, БСП, ГЕРБ, и на ПГ "Обединени патриоти"), а между двете гласувания текстовете биха могли да се обединят в един.
Валери Симеонов ще има среща днес и с левицата по подготвените от него законопроекти. "Търся подкрепа в качеството си на вицепремиер, идейно част от законите, действително, са заложени в програмата на НФСБ, но те са подготвени в качеството ми на вицепремиер и нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата", разясни Симеонов.
За Цветан Цветанов е съвсем нормално вицепремиерът да търси политическа подкрепа за законите, които предлага на Народното събрание.
10.05.2018, 11:39 часа
1075 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha