"Бдин" разгроми "Ботев" /Луковит/ с 5:1 във Видин

"Бдин" разгроми "Ботев" /Луковит/ с 5:1 във Видин "Бдин" победи с 5:1 "Ботев" /Луковит/ в мач от 26 кръг на Северозападна трета лига, игран във Видин. През целия мач домакините доминираха, но и гостите имаха своите положения, въпреки, че играха от 14- та минута с човек по- малко.
Тони Цветков вкара в 7- та минута с малко късмет. Играч на гостите върна топка към вратаря Васил Тодоров, който се опита да изчисти с крак, тя пък рекушира в главата на Цветков и с хубава парабола влезе зад гърба му за 1:0. В 14- та минута Денис Георгиев се откъсна зад защита на гостите и в последният момент бе фаулиран от Иван Иванов, който се оказа последен в защита. Това даде повод на главния рефер Енислав Живков да му покаже директен червен картон. Последваха нови положения за видинчани, но вторият гол падна в 30- та минута. Тони Цветков бе изведен между двама защитници и от точката на дузпата направи 2:0.
Втората част отново започна с надмощие на "Бдин" и логично се стигна до трети гол. Пас на Мартин Димитров намери непокрит Денис Георгиев и той отбеляза за 3:0 отблизо. Пропуските пред вратата на гостите продължиха, за да се стигне до 67- та минута, когато те получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Атанас Георгиев и вкара красиво попадение за 3:1. Увлечени в атаки, домакините на няколко пъти изпускаха играчи на "Ботев", които създаваха голови ситуации. Техен играч направи опит да прехвърли вратаря Сайков и бе близо до това да успее. Яник Иунде изби от гол линията удар на техен нападател, а на два пъти Сайков спаси вратата си от втори гол. Все пак логичното се случи и след многото пропуски се развихри Денис Георгиев. В 83- та минута от воле направи резултата 4:1, а 5 минути по- късно оформи и хет- трика си удар отблизо за крайното 5:1.
Старши-треньорът на видинчани Борислав Борисов даде шанс за дебют при мъжете на трима юноши от младшата възраст през втората част. Първи минути с "Бдин" изиграха Робърт Петров, Михаил Виденов и Марио Ангелов.
"Доволен съм от победата, но се отпуснахме след двата гола", коментира след края на мача Борисов и добави:
"Вкарахме два гола и гледахме само напред. Оголихме в защита и това позволи на гостите да създават положения. Пропуснахме поне 10 гола още...Ще имам утре дълъг и сериозен разговор с тях...Нека да играят младите момчета, да усетят атмосферата...Играха добре, но това което им говорех, на моменти го забравяха. Не може така...Имаме още 4 мача до края на първенството е ще гледаме да ги спечелим..." 
В следващия кръг в неделя "Бдин" гостува на "Павликени". На 20 май приема "Мизия"/Кнежа/, а  след това гостуват на "Трявна". В последния кръг на 3 юни за финала на първенството е домакин на "Партизан"/Червен бряг/.
11.05.2018, 10:21 часа
1281 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha