Срамота, колеги! „Конкурент“ брутално манипулира хората за врачанската болница /доказателства/

Срамота, колеги! „Конкурент“ брутално манипулира хората за врачанската болница /доказателства/ Електронното издание на врачанския вестник „Конкурент“ продължава със завидна упоритост да манипулира читателите си за събитията около врачанската болница, установи мониторингът на агенция BulNews.bg. Вчера в сайта бе направен поредният опит хората да бъдат заблудени за бъдещето на лечебното заведение.
Около обед в него бе публикуван материал със заглавие „Жени Начева: Държавата не може да помогне на врачанската болница“, което нямаше нищо общо с казаното от зам.-министъра на здравеопазването. Тъкмо обратното: тя категорично заявява пред БНР, че болницата е приоритетна и ще продължи да съществува. Любопитното е, че все още главният редактор Георги Александров е единственият, който пуска интервюто с негативно заглавие. Дали това е заради некадърност или някой собственик на частна болница го мотивира – този извод оставяме за обществеността. Заглавието обаче е типичен пример за фалшива новина.
Изявлението на Жени Начева е широко отразено от всички медии в страната, тъй като засяга съдбата на стотици хиляди хора, които живеят във Враца и Ловеч. Ето част от заглавията в тях:
 
BulNews.bg: „Зам.-министър Начева: Болницата във Враца е приоритетна и ще продължи да съществува“
БЛИЦ: „Заместник-министър Начева обяви страхотна новина за живеещите във Враца и Ловеч“
„Труд“: „Жени Начева: Болниците във Враца и Ловеч са приоритетни, ще продължат да съществуват“
Mediapool.bg: „Болниците във Враца и Ловеч остават, но реформирани“
БНР: „Двете областни болници в Ловеч и Враца няма да бъдат затворени“
„24 часа“: „Двете областни болници в Ловеч и Враца няма да бъдат затворени“
 

Дори и с невъоръжено око е видно, че Гошо Синдика умишлено подвежда оределите читатели на сайта, преследвайки някаква друга задкулисна цел, но не и да ги информира коректно за новините около болницата. Тази тенденция се наблюдава от самото начало на кризата и най-вероятно е свързано с едни пачки, които стимулират този процес. Въпросът е дали парите влизат в касата на дружеството или в джоба на Гошо Синдика. Пеевски високо, управителят далеко …
14.05.2018, 09:29 часа
3778 1
Коментари

4i4o

14.05.2018, 09:49 часа
Ей, много грубо!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha