Здравното министерство с предложение за модернизация на спешната помощ

Здравното министерство с предложение за модернизация на спешната помощ Министерството на здравеопазването /МЗ/ е подало проектното предложение за инвестиционния проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ. Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж" 2014-2020, с общ бюджет над 163 млн. лв.
Подготовката на проектното предложение е започнала през 2016 г. от МЗ и външния консултант Обединение "Регионална здравна инфраструктура" - избран по реда на Закона за обществените поръчки. В процеса на подготовката на проектното предложение участва и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.
Основната цел на проекта е да се подобри достъпът на пациентите до качествена и навременна медицинска помощ при спешни състояния. По проекта ще се модернизират, в съответствие с медицинския стандарт "Спешна медицина", всички 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ - спешните отделения в 34 болници, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи. В изпълнение на проекта ще се обнови сградният фонд и ще се извършат строително-монтажни и строително-ремонтни дейности във всички обекти. Ще се доставят 400 санитарни автомобили, оборудвани с необходимото медицинско оборудване, както и модерни медицинска апаратура и технологично обзавеждане за обектите, включени в проекта.
14.05.2018, 13:51 часа
560 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha