Спасителният екип чака по-добро време и излита за последно търсене на Боян

Спасителният екип чака по-добро време и излита за последно търсене на Боян Въздушният екип все още се надява да излети с хеликоптери в търсене на алпиниста Боян Петров. Времето е по-добро от вчера и екипът иска да започне окончателно задълбочено търсене, преди да стигне до някакво заключение. Това пишат на официалната си страница във фейсбук Dream Wanderlust от спасителния екип, поел търсенето на алпиниста Боян Петров, който е в неизвестност от 3 май. 
Шерпите, които вече са в Базовия лагер, не са намерили никакъв признак на живот по време на операцията през изминалите дни. Въпреки това хеликоптерният екип е в готовност да излети при добро време. От спасителната служба информират, че времето е по-добро от вчера, но чакат по-благоприятни условия. 
"Шерпите са събрали опаковки за храна и други подобни материали около лагер 3. Въз основа на това искаме да извършим отново задълбочено търсене, което може би ще бъде последната проверка. Ще направим всичко възможно, за да направим операцията по търсенето без грешка. Да се надяваме на по-добро време. Ако нямаме шанс днес, ще се опитаме утре рано сутринта", каза ръководителят на въздушния спасителен екип. 
15.05.2018, 11:10 часа
958 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha