Врачанските лекари с гневно писмо срещу геноцида, упражняван от здравното министерство

Врачанските лекари с гневно писмо срещу геноцида, упражняван от здравното министерство Врачанската лекарска колегия излезе с отворено писмо след вчерашната среща на медиците и заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева в болницата във Враца. В него те изразяват за пореден път гневния си протест срещу геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, насочен срещу жителите на област Враца. 
Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

"До                                                                            
Министерството на Здравеопазването гр. София
До
Българския Лекарски Съюз гр. София
До
Областния управител на Област Враца
До
Кмет
на Община Враца
До
Общински съвет на гр. Враца
До
РЗИ
гр. Враца
До
РЗОК гр. Враца
Уважаеми дами и господа,
УС на РК на БЛС - Враца изразява за пореден път гневен протест от името на медицинското съсловие в гр. Враца срещу геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, насочен срещу жителите на област Враца и безхаберието му към управлението на Областната болница през годините. Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без заплащане е прецедент, чиито единствен резултат е унищожението на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване.
Уважаеми дами и господа - властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте жителите на Област Враца???
УС на РК на БЛС - Враца настоява за спешно финансиране от страна на държавата на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, чиито дългове се дължат на кражби, злоупотреби и лошо управление - безогтоворно съблюдавани или не от самия принципал-държавата.
Настояваме Прокуратурата, Кмет, Областен управител, Председател на ПП ГЕРБ, Народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца.
Да оповестите начините за излизане от критичното състояние на Болницата и вашето участие в оздравителната програма.
Настояваме за адекватни условия на труд, достойно и редовно заплащане в първокласната ни база, съвременно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във МБАЛ - Враца.
"Незнанието" за ежедневното състояние на работещите отделния в МБАЛ - Враца от страна принципала - Министерството на здравеопазването е меко казано учудващо. Заявенато на срещата с работещи в болницата, че всички отделения работят нормално за деня е невярно при положение, че основни отделения като - Отделението по Анестезиология и реанимация - без дежурни лекари и пациенти, Ортопедично и травматологично отделение, Хирургично отделение, Акушеро- гинекологично отделение и Спешно-приемно - без дежурни лекари, това значи, че не работят с пълния си капацитет,
Населението на гр. Враца, Медиите, Областната управа, Кметската управа, Общинския съвет, Лекарския съюз трябва да бъдат информирани ежедневно от ръководството на болницата за работещите и неработещите отделения независимо от това дали лекарите са в отпуск или напуснали.
УС на РК на БЛС - Враца заявява, че е крайно време управлението на МБАЛ - Враца във връзка с крайно тежко й финансово състояние да се уповава на човешки и морални принципи - честност, почтенност и отговорност към работещите и пациентите.
Бог да пази България и гр. Враца!
Ако други не могат!"
15.05.2018, 14:52 часа
2687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha