​Бум на варицела във Врачанско: 14 нови случая за седмица

​Бум на варицела във Врачанско: 14 нови случая за седмица Бум на варицела във Врачанско e отчетен през изминалата седмица от здравните власти в региона, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от болестта са се заразили нови 14 души, заяви главният секретар на регионалната здравна инспекция д-р Татяна Тодорова.
В сравнение с предходните месеци и със същия период на миналата година, случаите са доста повече. До бум на заболяванията от варицела се стигна, след като се натрупа голям контингент от деца, които досега не са преболедували шарка. Малчуганите лесно се заразяват, тъй като варицелата се предава по въздушно-капков път.
Грипът и острите респираторни заболявания в областта са значително под епидемичните стойности, успокояват здравните инспектори от Враца. Регистрираните случаи са 15 на 10 000 човека. През миналата седмица е регистриран и един случай на заразен с колиентерит.
Здравните инспектори са извършили 25 проверки по текущ контрол на лечебни заведения за болнична помощ, като са издали две предписания за извършване на ремонтни дейности.
16.05.2018, 08:15 часа
1593 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha