Областният управител на Враца: Много е страшна картината в Бяла Слатина

Областният управител на Враца: Много е страшна картината в Бяла Слатина „Обявено е бедствено положение в община Бяла Слатина заради обилните валежи“, съобщи областният управител на Враца Малина Николова във връзка с днешните обилни валежи от градушка.
„В други населени места от областта не е обявявано бедствено положение. В Бяла Слатина е било нещо стихийно за около 15 минути. Утре започва истинската оценка на щетите, защото днес общината, заедно с общинското предприятие „БКС“, основно са разчиствали улиците, за да могат да осигурят придвижването на хората и движението на транспортните средства“, заяви Николова.
По думите ѝ е възстановено електрическото захранване на населените места на общината. „Утре до обяд трябва да възстановят и в самия град. Едно от училищата „Цани Гинчев“ е с паднал стълб. Утре ще бъдат възстановени този и още два паднали стълба. Учениците имат външно оценяване и е необходимо задължително електрическо захранване. Може и с акумулатор, ще се види по какъв начин. По частните домове има сериозни щети, много отнесени покриви, много паднали дървета от улиците вътре в дворовете“, допълни тя. Николова допълни, че основно по целия площад на Бяла Слатина всички дървета почти са долу на земята.
„Много е страшна картината. Има доста паднали жици. Хората имат ток, но частично по някои домове и това училище няма електрозахранване. Ще бъде възстановено утре до обяд“, каза още Малина Николова.
15.05.2018, 23:01 часа
6710 4
Коментари

до незнаещият ПЕТКО

16.05.2018, 09:56 часа
Какво не ни е нужно бе, нали отпуснаха шест милиона за възстановяване на ракетните площадки

Петко

16.05.2018, 09:49 часа
затова ще сме най бедния и калпав регион защото всичко рушим вместо да пазим и за това ще ни бият градушки и не само защо по другите места не така ми само при нас защото дай да сабориме тия ракетни площатки не са нужни сами сме си виновни

vestitel

16.05.2018, 09:06 часа
Малинка освен да говори и да пълни гушка, друго не прави.

Глория

16.05.2018, 00:26 часа
Малинка да каже къде са парите, обещани от правителството за щетите след двата урагана във Враца от февруари и март, па после да си прави пиар. Дърта коза
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha