Млади огнеборци от Видинско мериха сили в състезание

Млади огнеборци от Видинско мериха сили в състезание Младите огнеборци от СУ „Васил Левски” в Кула са победители в областната надпревара, проведена днес на градския стадион във Видин. Те ще представят областта на републиканско състезание.
Оспорвана бе днешната надпревара на стадион “Георги Бенковски” в крайдунавския град. В областното състезание на младежките противопожарни отряди ”Млад огнеборец"- 2018 премериха сили отборите на девет училища - от Видин, Кула, Брегово, Ново село, Дунавци и Арчар.
Учениците се състезаваха в двете традиционни дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.
Отборът на СУ „Васил Левски” – град Кула се класира на първо място с 988 точки и ще участва в републиканското състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Отборът на видинското училище ”Любен Каравелов” зае второто място в надпреварата с 983 точки. Трети се наредиха младите огнеборци от ОУ ”Св.Климент Охридски”-Видин с 981 точки.
Тази сутрин, старт на състезанието даде началникът на РУО- Видин Веселка Асенова. След финала, комисар Станислав Генчев – директор на РД ПБЗН-Видин връчи купите и медалите на отборите- победители. Всички участници в надпреварата получиха грамоти.
16.05.2018, 14:38 часа
1844 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha