Пуснаха пощенска марка за Българското председателство

Пуснаха пощенска марка за Българското председателство "Пощенската марка, посветена на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ще остане във времето, както с филателната, така и със символичната си стойност". Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на пускане в употреба на второто пощенско-филателно издание, посветено на българския мандат като лидер на Евросъюза, информира БГНЕС. 
Печатът за валидиране бе поставен съвместно с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и изпълнителния директор на Български пощи Деян Дънешки.
"Марката ще бъде добър спомен за добрата организация по време на Българското председателство. Изданието ще бъде подарявано на участниците в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се състои в София, България, на 17-и май, както и всички останали предстоящите събития в рамките на председателството", добави министър Московски. 
Изданието е оформено от художника Парашкев Фереджанов. То пресъздава плаката на българския творец Камен Попов по повод приемането на България в Европейския съюз. Марката е в тираж 20 000 броя. 
16.05.2018, 16:45 часа
721 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha