"Бдин" разби с 4:1 "Мизия"/Кнежа/

"Бдин" разби с 4:1 "Мизия"/Кнежа/ "Бдин" победи с 4:1 "Мизия" /Кнежа/ в предпоследният си домакински мач от първенството на Северозападна трета лига. Точни за видинчани бяха Денис Георгиев, Деян Захариев и на два пъти Калоян Цветков. Гостите вкараха от пряк свободен удар за 3:1 изпълнен от Светослав Ангелов. Видинчани владееха инициативата през целия мач и направиха много пропуски.
Още от самото начало Денис Георгиев надбяга защитата на гостите, но ударът му бе париран от вратаря на "Мизия" Румен Белегански. Последва отменен гол за домакините поради засада. Така се стигна до 18- та минута, когато Денис Георгиев отправи страховит удар от 20 метра и отбеляза за 1:0. Въпреки, че владееха инициативата до нов гол във вратата на гостите не се стигна до края на първото полувреме.
Втората част започна с положения за Бдинци и в 53- та минута, абитуриента Деян Захариев проби между двама защитници и хладнокръвно отбеляза за 2:0. Последваха пропуски на Денис Георгиев и влезлият, като резерва Тони Цветков. Красива задна ножица на капитана на "Бдин", Ивайло Иванов мина над гредата, а минути по- късно той нацели и страничната греда след изпълнение на пряк свободен удар. Кристиян Йошов също опита удар, но вратаря на гостите спаси. В 80-та минута Калоян Цветков показа класа и с хубав пробив в наказателното поле отбеляза за 3:0. Две минути по- късно гостите върнаха един гол след хубаво изпълнен пряк свободен удар от Светослав Ангелов. Атаките на домакините продължиха и Тони Цветков бе близо до гола, но ударът му от воле не намери очертанията на вратата. В 87- ма минута Калоян Цветков отбеляза красиво попадение за крайното 4:1. Той получи топката от другият абитуриент в "Бдин", Едуард Миленов на близката греда и с технично отиграване с пета вкара четвърти гол във вратата на гостите.
Мача бе коректен и главният съдия Николай Малджански показа само два жълти картона за играчи на гостите за рутинни нарушения. Старши треньора на "Бдин", Борислав Борисов отново пусна в игра в края на мача двама от младите таланти на "Бдин"- Робърт Петров и Михаил Виденов, които бяха аплодирани от публиката за изявите си.
"Много положения имахме...Малко се бяхме успокоили след гола, но се върнахме през втората част с хъс...Ще давам шанс на младите. Това е пътят", коментира след края на мача треньорът на домакините Борислав Борисов.    
В следващият кръг на 27 май "Бдин" гостува на "Трявна", а в последният кръг на 3 юни е домакин на "Партизан" /Червен бряг/.
21.05.2018, 09:36 часа
1833 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha