Депутатите заседават извънредно заради Деня на славянската писменост и култура

Депутатите заседават извънредно заради Деня на славянската писменост и култура На извънредното си заседание днес депутатите ще обсъдят удължаване на срока за извършване на одит за съответствието на допълнителните разходи и трансфери на първостепенните разпоредители с бюджет за периода от 1 януари 2017 до 31 януари т.г.
Удължаването на срока е поискано от Сметната палата.
Удължаването е с месец – вместо на 31 юли, одитът трябва да приключи на 31 август. Причината е, че изискваната информация е свързана с предоставянето на множество документи с голям времеви диапазон и допълнителното ангажиране на повече експерти от различни административни звена.
На първо гласуване ще бъдат обсъдени и промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Според тях любителите риболовци ще трябва да полагат еднократно тестови изпит за правоспособност. Разширяват се правомощията на служителите на Изпълнителните агенции по рибарство и аквакултури и по горите, и те вече ще могат да заснемат и задържат нарушители, включително чрез физическа сила. Увеличават се глобите за риболов с взривни, отровни и зашеметяващи вещества, както и за рецидив.
На второ четене ще бъдат разгледани промени в законите за гражданската регистрация и за местното самоуправление.
Депутатите работят извънредно днес в пленарната зала, защото ще почиват на 24 и 25 май.
22.05.2018, 11:50 часа
1188 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha