Кула се сдоби с нов противопожарен автомобил

Кула се сдоби с нов противопожарен автомобил Нов високопроходим професионален противопожарен автомобил пристигна вчера в Кула. Поредната придобивка е  снабдена с две цистерни– за вода и пяна, 15 шланга за 15 доброволци, лафетен кран за бързо реагиране и други високотехнологични противопожарни съоръжения.
Пожарният автомобил е закупен със средства по трансграничен проект, който Община Кула изпълнява заедно със сръбската община Болевац и е насочен към противодействие на горските пожари в граничния регион.
Като дейност по същия проект са обучени 15 доброволци огнеборци от град Кула, които са включени в доброволно формирование за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях.
Доброволците са екипирани с лични комплекти, доставен е и дрон модел Фантом 4 за наблюдение на горските територии.
Изготвен е съвместен план за действие на три езика като механизъм за съвместни трансгранични оперативни интервенции. Предстои практическо тестване на плана в полеви условия.
Безспорно доброволното формирование, снабдено с офроуд автомобил с модерно противопожарно оборудване и добра екипировка ще помогнат на община Кула и партньорската сръбска община Болевац да се справят по-бързо, по-лесно и по-ефективно с възникналите пожари на територията им, което ще има положителен резултат върху цялото население на трансграничния район.
23.05.2018, 11:39 часа
995 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha