Глътка въздух за лекарите във Враца: Правителството отпусна пари за заплати на служителите в болницата

Глътка въздух за лекарите във Враца: Правителството отпусна пари за заплати на служителите в болницата Министър-председателят Бойко Борисов нареди да се преведат пари за заплати на служителите във врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“. На днешното заседание на Министерския съвет премиерът се обърна към здравния министър да се правят реформи, но бе категоричен, че те не бива да са за сметка на лекарите или пациентите.
Отпуснатите пари са 2 223 113 лева, с които трябва да се покрият заплатите на здравните служители във Враца и Ловеч. Те се дават безлихвено, но трябва да се върнат от лечебните заведения на месечни вноски в срок до 10 декември 2019 г. 
На правителственото заседание присъстваха и кметовете на Враца и Ловеч – Калин Каменов и Корнелия Маринова. Бойко Борисов се обърна към тях  да предадат на хората, че болниците ще работят и заплатите ще се получават навреме. 
"Работата на държавата е да не допуска в двора на държавната болница да има частна болница и частната да печели и да е в много добро финансово състояние, а държавната да е губеща. Това не е работа нито на докторите, нито на сестрите, нито на санитарите - да се занимават с тази работа. Плащаме заплати на маса служби", каза още Борисов.
23.05.2018, 13:47 часа
5086 4
Коментари

санитар

23.05.2018, 18:32 часа
като не може това да стане с частната болница,защо задълженията на държавната към частните не се премахнат,просто и лесно е ?? кои са най-големите кредитори сега на болницата не са ли частни???? нали е незаконно,кой чака милионите сега от болницата??

ТДнаНАП-ВеликоТърновоофисВраца

23.05.2018, 17:40 часа
Много актуален е коментара на премиера! Действията и изказването му съвпадат категорично със становището действията през последните шест месеца на Директора на РЗИ-Враца - Д-р Орлин Димитров. Най-после, дори и косвено беше оценена експертизата на РЗИ

соц

23.05.2018, 15:43 часа
За да има млади лекари и сестри трябва големи заплати,привилегии и т.н.Здравната каса е кърлеж,частните болници гълтат скъпи пътеки.Спешна помощ повечето пенсионери-това не е здравеопазване.Такова имаше навремето когато имахме държава имахме и кадри.

Гошо

23.05.2018, 14:43 часа
Ама кой има частна болница в двора на държавната, че не знаем? Да не би да е някой от тези, които най-много рипаха на срещата със заместник-министърката. Или някой, чиято жена мята яйца?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha