Кметът на Монтана връчи стипендии на талантливи деца

Кметът на Монтана връчи стипендии на талантливи деца Анна- Мария Арсенова е носител на специалната стипендия на община Монтана в размер на 5100 лева.
Пианистката Анна-Мария е възпитаничка на Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има три първи и едно трето място от национални конкурси. Носител на специалната награда на фондация „Енчо Киряков”
Стипендиите на Община Монтана са за постижения в три области – „ Култура и изкуство”, „Наука и техника” и „Спорт”. Най-голяма е специалната. Средствата които отпуска общината на носителя й са 5100лева. Следва годишната - в размер на 3060 лева и еднократната от 510 лева.
Отличени са и Дияна Михайлова в област „Наука и техника”, Елина Асенова – област „Култура и изкуство” и Кристина Емилова в област „Спорт”
Диана Михайлова е на 19 години. Тази година се дипломира в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски. Има 8 награди от национални конкурса за есе. Заради четири от тях е приета в три университета на страната.
Елина Асенова е възпитаничка на гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан” . Нейното изкуство е народното пеене. През годината е спечелила 7 награди от национални и международни конкурси.
Кристина Йорданова е на 16 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Кристина е вицешампион на страната по шахмат. От 6-годишна играе шах. Състезава се от 9 годишна. Мечтае да стане гросмайстор за жени.
Носителите на еднократни стипендии са четири момичета и едно момче.
10- годишната Зорница Викторова учи в IV Основно училище „Иван Вазов”. Тя е носител на награди от конкурси по поп пеене.
Мария Малинова също от ІV основно училище „Иван Вазов”е спечелила призови места от конкурси по народно пеене
Михаил Ангелов е на 15 години. Учи в Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски”. Има две големи награди от състезания за видеомонтаж.
17- годишната Ива Еленкова от Природо-математическа гимназия „Свети Климент Охридски” има две национални награди за литература, две - за история, една - за журналистика и една - за математика.
17- годишната Здравка Танова учи в VІІ СОУ Йордан Радичков. Тя е бронзов медалист от Европейско първенство по самбо.
23.05.2018, 14:49 часа
2258 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha