Мним полицай измами 48-годишна жена от Ловеч

Мним полицай измами 48-годишна жена от Ловеч Поредната жертва на телефонна измама не е старица, а жена на 48 години от Ловеч. Във вторник получила обаждане от непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Изискал от нея за нуждите на течащо разследване да предостави всички налични пари и ценности, с които разполага.
По тази позната до болка вече схема ловчалийката оставила пред дома си 1300 лева, около 200 грама златни накити и 5 сребърни монети.
В тази връзка, криминалисти от ловешката полиция за пореден път предупредиха: "Не давайте пари на непознати по никакъв повод!!!"
ОД МВР-Ловеч напомня гражданите да бъдат бдителни и да не се доверявате, когато на стационарен /домашен/ телефон се обажда лице, представящо се за полицейски служител, като използва званието "комисар" или "инспектор". Непознатият съобщава на жертвата си, че в момента се провежда специализирана полицейска операция по отношение на организирана престъпна група, занимаваща се с телефонни измами или извършваща престъпна дейност от всякакво естество.
Непознатият, представящ се за полицейски служител, иска съдействие от жертвата на телефонна измама, изразяващо се в събирането на всички налични пари и ценности, които да остави извън дома на посочено от него място.
ПОМНЕТЕ!!!! Не съществува практика държавни служители да събират пари, чрез телефонно обаждане или в найлонови торбички, хвърлени през балконите!
Съветваме ви незабавно да прекратите разговор от подобен вид и да се свържете незабавно с най-близките си роднини и да потърсите помощ на тел. 112, се казва в апела на полицията.
25.05.2018, 12:49 часа
695 1
Коментари

?????????

21.07.2018, 21:06 часа
Може би е на 148 години ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha