Концерт ще озвучи пещера "Леденика" днес

Концерт ще озвучи пещера "Леденика" днес Уникален концерт в пещерата Леденика ще предложат музиканти от Симфониета Враца и Дамски хор "Враца" на меломаните. Културната проява е в рамките на „Ботеви дни 2018“ и е с начален час 11.30 часа, каза диригентът на концерта Момчил Томов:
"Концертната програма ще включва произведения от жанра на ортодокса, като Дмитрий Бортнянски и Добри Христов, които ще се изпеят акапелно от дамски хор "Враца" с диригент Станислав Аспарухов. Отделно дамският хор ще изпълни "Закукала е кукавица" на Филип Кутев. Камерният състав на симфониета Враца ще изпълни първа част от "Малка нощна музика" на Моцарт и "Музикален момент" от Шуберт. Заслужава си да бъде чуто и видяно, защото е уникално преживяване", информира за програмата на концерта диригент Момчил Томов.
Акустиката в пещерата "Леденика" е уникална и дори е сравнявана с тази в театъра "Ла скала", коментира още маестро Томов. Концертът е с продължителност около половин час, а организаторите напомнят, че заради условията в пещерата е препоръчително публиката да е с плътни обувки и топли дрехи.
 
26.05.2018, 09:59 часа
1086 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha