Видин кандидатства по проект за безплатен WiFi

Видин кандидатства по проект за безплатен WiFi Видин е сред първите общини, кандидатствали по проекта WiFiEU за безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места, каза секретарят на администрацията Иванела Андреева.
„Всяка община има право само на един ваучер от ЕС за целия период на инициативата. Общините ще бъдат избирани по реда на подаване на кандидатурите. В рамките на тази покана ще бъдат раздадени поне по 15 ваучера за всяка държава. Ваучерът ще покрие разходите за оборудване и инсталиране на точките за Wi-Fi достъп“, каза Андреева.
Ангажиментът на община Видин е да осигури абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за период от поне 3 години.
„С включването на община Видин в системата за електронен обмен на документи и съобщения ще бъде облекчена административната тежест, което ще повлияе положително на процесите на предоставяне на административни услуги на гражданите и на бизнеса. Използването на електронен документооборот става задължително от 1 ноември 2018 г“, обясни секретарят на общината.  
Иванела Андреева каза по повод влизането в сила от 25 май 2018 г. на Регламента на ЕС за защита на личните данни, че в качеството си на администратор община Видин е предприела съответните действия, за да изпълни новите изисквания. За целта се извършва необходимата организационна и вътрешно-нормативна подготовка. В края на месец май предстои работна среща с екипа на Държавната агенция за електронно управление във връзка с прилагането на електронни услуги и електронно управление. На нея ще се направи преглед на извършеното и набелязване на нови задачи за изпълнение.
26.05.2018, 14:31 часа
1151 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha