Мишо Вандала получи 20 години за убийството на Шмид в Своге

Мишо Вандала получи 20 години за убийството на Шмид в Своге 20 години затвор за убийството на Красимир Гочев-Шмид получи Михаил Туцов-Мишо Вандала от Софийския окръжен съд. Той разстрелял наркобоса с автомат “Калашников” пред дома му на 20 май 2014 г. в Своге.
Туцов има множество регистрации за автокражби. Често се отбивал в автоморга между Перник и Радомир и залагал различни автомобили, които после откупувал. В началото на 2012 г. Вандала оставил там черен сак, в който имало “Калашников” със сгъваем приклад и патрони в него, който му бил върнат след няколко месеца. Две години по-късно в същата автоморга били дадени 50 хил. евро капаро за убийството на Шмид, обясниха от Софийската окръжна прокуратура, но не посочиха кой е осигурил парите. След екзекуцията трябвало да се платят още 30 хил. евро.
На 20 май Вандала издебнал сочения за наркобос Шмид да паркира мерцедеса си пред дома си и го разстрелял с 6 куршума. След това избягал, а трима души видели в гръб как мъжът куца. Това се оказало ключово за задържането на Вандала, който имал проблеми със ставата след катастрофаа.
Туцов не се признава за виновен. Той твърди, че е бил на детски рожден ден по време на убийството, но камерите в заведението в мол не са го заснели. След като мъжът бе задържан в края на септември 2014 г., МВР обяви, че разследват кой е поръчал Гочев. Той беше свидетел срещу бандата на Йосиф Йосифов-Йоско Констинбродския и подозренията падаха върху тях. 4 години по-късно обаче още няма задържани.
Присъдата на Туцов не е окончателна. Докато чакал решението на съда за убийството, той получил и друга от 11 месеца затвор за изнудване, която влязла в сила.
26.05.2018, 21:00 часа
4161 3
Коментари

Не лъжа

27.05.2018, 14:48 часа
Роди ги "дебилната демокрация" и треторазряден обслужващ персонал на партийната номенклатура. Е го е Цецу 6-те епартамента, нали им беше "пречупил гръбнака" или не.

ако политиците не беа посредници немаше а са богати така

27.05.2018, 08:08 часа
Бай тодор ги роди тиа те, он беше само посредник подчинен на системата и си плати въпреки всичко, не лъжи ората

Народна Милиция требе, а не скопена полиция

26.05.2018, 22:30 часа
Тоя джелатин по време Бай Тодар, лека му пръст, да го е вече в Бухово или направо да е осъден на "Растрел".
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha