Откриват изложбата "Земята на Ботев" във Враца

Откриват изложбата "Земята на Ботев" във Враца Поредното издание на регионалната художествена изложба за съвременна живопис, графика, скулптура и приложни изкуства "Земята на Ботев- 2018" ще бъде открита днес във Враца. Началото е от 12:00ч. в Голямата зала на Художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионален исторически музей -Враца, каза гл. уредник на галериятаХристо Божков:
"Това е изложба на художници от Северозападна България. Има картини на художници от Монтана, Враца, Видин, Лом, Козлодуй и Вършец. Ще бъдат раздадени и награди от Община Враца. Награда на името на Андрей Николов за скулптура ще получи Красимир Кръстев от Враца. Награда на името на Цено Тодоров за живопис ще бъде връчена на Димитър Ценов от Хайредин. Росен Спасов от Враца ще получи награда на името на Пенчо Георгиев за графика, а Емилия Върбанова от Враца за приложно изкуство на името на Борис Коцев. Ще бъде връчена и награда на млад автор. Победител в категорията е Таня Василева от Монтана."
Изложбата включва близо 50 картини. Тя се провежда от 1976 година и традиционно се прави с картини на художници от Северозападна България.
27.05.2018, 10:45 часа
1520 1
Коментари

Печално

27.05.2018, 15:03 часа
Задължително трябва да има плакат: "Земята на Ботев я продаде СДС-то, изкупи я "ДПС"-то, а на "БСП"-то не й дреме. Всичко се изнесе по широкия свят, но не като хъшове, а като гастербайтери и у земята му останаа балъци и цигани."
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha