След жалба на БСП! Глобяват членовете на подвижната секция в Галиче

След жалба на БСП! Глобяват членовете на подвижната секция в Галиче Членовете на подвижната секционна избирателна комисия в Галиче ще бъдат наказани с глоба, реши Общинската избирателна комисия Бяла Слатина.
От комисията са разгледали жалба, подадена от Ивайло Лилов, който е представител на БСП. В нея Лилов съобщава за три нарушения. Така например един от избирателите, вписани в списъка, е пуснал бюлетина само с един печат върху нея. Направен бил опит бюлетина да се извади урната. Комисията пък е допуснала бюлетина да бъде предоставена на един от избирателите чрез трето лице, негов роднина.
От Общинската избирателна комисия са направили проверка на място. По първите две точки жалбата е надопустима, тъй като комисията вече се произнесла по тях. По трета обаче е установено нарушение. В един от домовете, където са били записани за гласуване двама човека от домакинството, са подадени две бюлетини на един от избирателите – едната за него, втората – за другото лице.
Съгласно изборния кодекс, член на секция, който наруши разпоредбите се наказва с глоба от 20 до 200 лева.
Шефът на общинската комисия трябва да състави актове за административно нарушение. Това решени обаче подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок. 
В Галичев днес тече балотаж, като за кметския пост на мястото на Ценко Чоков се състезават кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов и на БСП Веселин Тушинов. На първият тур от вота миналата седмица Тушинов спечели 388 гласа, а Стоянов – 369.
27.05.2018, 16:15 часа
1634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha