Видинските математички спечелиха шампионската титла на България по волейбол /снимки/

Видинските математички спечелиха шампионската титла на България по волейбол /снимки/ Исторически успех записаха волейболистките на видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I". Видинчанки спечелиха шампионската титла на България по волейбол от 34-тите държавни ученически игри при девойките 8-10 клас във Варна.
Видинският тим, воден от Кристина Георгиева, днес се наложи на финала в инфарктен мач с 3:2 гейма над връстничките си от СУ "Свети свети Кирил и Методий" Добрич.
Мила Илиева спечели индивидуалната награда за най-добра волейболистка от ученически игри 2018. Призът дава право на едногодишна държавна стипендия за нашата талантлива капитанка. Това е първа титла по волейбол в историта на видинската математическа гимназия.
"Емоцията е много голяма, радостта е много голяма и се надяваме догодина да успеем да запазим този връх и да се класираме за Световните ученически игри. Успехът ни никак не е случаен. Децата положиха много труд, тренират цяла година. Тези момичета участват и Държавния шампионат по волейбол", заяви Кристина Георгиева.
"Миналата година станахме втори в същата възраст. Отборът ни е млад, нямаме нито една десетокласничка и очакваме още много успехи с този отбор. По същото време на финалите по лека атлетика в Сливен също имаме успехи. Отборно сме на шесто място. Любен Виденов спечели сребърен медал в бягането на 800 метра, щафетата 4х100 м също е на второ място в България. Тази година училището постави рекорд с четири ученически финала: шахмат, волейбол, баскетбол и лека атлетика. Никога досега не се е случвало.", добави Росен Ракаджиев, който изпълняваше функцията на помощник треньор на финалите във Варна.
През цялото време до отбора бе и Лили Цанова- председател на Училищното настоятелство.
10.06.2018, 18:02 часа
1098 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha