20 души от Видин започват работа по програма за заетост

20 души от Видин започват работа по програма за заетост От 13 юни, 20 души от Видин започват работа по регионалната програма за заетост. Договорът с Агенцията по заетостта и общината чрез дирекция „Бюро по труда“- Видин бе сключен в края на месец май.
Нейната цел е осигуряване на заетост и социална интеграция на безработни лица. Това ще спомогне за намаляване на безработицата, повишаване качеството на работната сила и преодоляване на негативните тенденции на пазара на труда.
 Дейностите са от общополезен характер, като лицата са назначени на длъжност „Работник поддръжка сгради“, разпределени по следните обекти:
- Направление „Социални услуги и здравни дейности” към община Видин – 2 човека;
- Сграда на общинска администрация - 9 човека;
- Общинско предприятие „Обреден дом“ към община Видин – 9 човека.
Огнян Ценков поздрави наетите лица: „С изпълнение на дейностите по програмата ще постигнем осигурени доходи на продължително безработни лица и ще създадем възможност за трудова и социална интеграция на уязвимите групи, които са изправени пред риск от социално изключване“. Той пожела успех на всички в трудовата им дейност.
Стефка Атанасова, която получи своя договор, изказа благодарност към община Видин и лично на Ценков, че в труден за нея момент Общината и е подала ръка, дори и за 6 месеца. Тя изрази увереност, че ще бъдат активни участници за пълноценно включване в работния процес.
Средствата за реализация на програмата са от държавния бюджет, като е осигурена е заетост за срок от 6 месеца.
12.06.2018, 13:28 часа
1468 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha