Tрима полицаи отиват на съд за кражба на цигари за над 2 милиона

Tрима полицаи отиват на съд за кражба на цигари за над 2 милиона Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в съда в Плевен обвинителен акт срещу Емил Х., Иван Д. и Денислав М. за извършена от тях кражба в особено големи размери.
Те са откраднали тютюневи изделия на обща стойност 2 364 251,95 лв. за периода януари до октомври 2014 г.
Били са полицаи в ОДМВР – Плевен, а Денислав М. е заемал длъжността „разследващ полицай“. Бил е и началник на Второ РУ на МВР-Плевен.
Покрай работата си тримата извършители са знаели, че в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен, намираща се в землището на с. Згалево, се съхраняват 621 745 кутии цигарени изделия без бандерол, иззети като веществени доказателства по досъдебно производство за държане на склад на акцизни стоки без бандерол.
Мобилизационната база се стопанисва от дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка“ – МВР и достъпът до помещенията в нея се осигурявал чрез строг пропускателен режим.
През есента на 2013г. те решили да извършат кражбата и за да улеснят достъпа си до базата, съдействали там да бъде назначен като охрана техен познат, който не бил запознат с намеренията им.
През следващите месеци, съобразявайки кога познатият им е на смяна, те влизали в склада и изнасяли кашони с цигари, които по-късно продавали. Така отнели общо 382 134 броя кутии цигари от различна марка без бандерол.
Действията им били разкрити през месец март 2016 г. при извършена проверка на веществените доказателства по воденото досъдебно производство.
Тримата извършители са отстранени от длъжност.
Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказание „лишаване от свобода „ от 10 години до 20 години и конфискация на цялото или част от имуществото.
12.06.2018, 16:25 часа
1518 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha