Осъдиха на половин век прочут наркобарон

Осъдиха на половин век прочут наркобарон Бивш американски атлет, който стана мексикански наркобарон, беше осъден на 49 години затвор за наркотрафик и пране на пари, предаде Би Би Си, позовавайки се на съда в Атланта, Джорджия.
44-годишният Едгар Валдес Виляреал, известен като „Барби“, беше арестуван в Мексико през 2010 година и екстрадиран обратно в Щатите пет години по-късно. Той се ражда в семейство на мексиканци от средната класа, живеещи в Тексас.
В гимназията е активен спортист, но в тийнейджърските си години започва да се занимава с криминални дейности. Постепенно се изкачва в йерархията и става един от бароните на картела Белтран Лейва, действащ на мексиканска земя.
Едгар Валдес играе основна роля в разпространението на хиляди килограми кокаин в източната част на Щатите в периода 2004-2006 година. В гимназията мексиканецът става дилър на наркотици в САЩ, но по-късно се мести в Мексико.
Смята се, че е бил бодигард на Хоакин „Ел Чапо“ Гусман, лидер на картела „Синалоа“. Валдес обаче сменя лагерите. Когато лидерът на картела Артуро Белтран Лейва е убит, „Барби“ оглавява структурата. Той се призна за виновен пред американския съд.
13.06.2018, 10:05 часа
995 1
Коментари

???

13.06.2018, 22:23 часа
??? има много доволен вид.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha