Тридневен празник стягат в село Замфирово

Тридневен празник стягат в село Замфирово За осма поредна година ще се проведе вече добре познатият „Гушански сбор по Спасовден” в Замфирово. Тази година празникът в берковското село ще се е цели 3 дни между 22-24 юни.
На открита сцена в парка на село Замфирово ще съберат танцови и певчески самодейни изпълнители от цялата страна, с цел популяризация и съхранение на българския фолклор. Организаторите на събитието споделиха, че програмата ще бъде изключително богата и ще задоволи всички вкусове. Още в петък вечерта орк. Македония със солист Веселка Стамболиева ще сложат началото на тридневния маратон, веднага след тях програмата ще продължи с орк. Южен вятър и Неша Маркович, след които на сцената ще се качи голямата сръбска звезда Наташа Джорджевич и нейният бенд.
Във втория ден, 23 юни, събота програмата е изцяло ориентирана към фолклора. Официалното откриване ще започне в 10:00 часа сутринта с домакините от смесена фолклорна певческа група, а Ансамбъл за изворен фолклор „Гушанци“ ще представи обичаят „Молебен за дъжд“. Ще се изявят още самодейни състави и ще се проведе кулинарен конкурс с награди за най- добра питка. В съботния ден посетители ще чуят още „Гушанската духова музика” и „Берковската духова музика”, както и Родопски оркестър „Орфей“ със солист Мариана Евтимова, които за  първи път на замфировска сцена с гайдите ще огласят парка и донесат магията на родопската песен в Северозапада. Кулминацията на вечерта ще бъде концерт на Поли Паскова и Здравко Мандраджиев, заедно с танцова формация „Гераците” и огнено шоу.
За последния ден на „Гушански сбор по Спасовден” са предвидили, детско шоу за най-малките посетители и специална томбола с много награди, а след това концерти ще изнесат певците Соня Немска, Ани Хуанг и Борис Дали.
13.06.2018, 16:07 часа
2807 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha