Прокуратурата внесе обвиненията срещу бивши директори на болницата във Враца

Прокуратурата внесе обвиненията срещу бивши директори на болницата във Враца Обвинителният акт срещу двама бивши директори на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ и един лекар беше внесен в съда. Прокурор Стефан Динчев е описал подробно нарушенията на Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и на бившия началник на отделението по съдова хирургия д-р Румен Цветанов. Те ще отговарят по обвинение за присвояване на 32 476 лева.
Обект на процеса е престъпление, към което са отговорни и тримата, е свързано с разкриването на отделението. За целта е трябвало да бъдат назначени два лекари с призната специалонст по съдова хирургия, които да са на трудов договор. Тъй като във Враца имало само един – д-р Румен Цветанов, на помощ „се притекъл“ д-р Халил Мехмед от Шумен. Между март 2013 и декември 2015 г., когато изпълнителни директори са били Орлин Цветков и Светозар Луканов, по сметките на шуменския лекар са изплатени над 32 000 лева.
Наказателната отговорност и за трите длъжностни лица е в това, че са съставяли документи с невярно съдържание – ведомости за заплати и графици за дежурства, в които д-р Мехмед фигурирал, макар че не е стъпвал във врачанската болница.
Въпреки че лекарят не е взел нито стотинка от преведените средства, прокуратурата търси отговорност от хората, които са опитали да измамят системата.
Предстои окръжният съд във Враца да насрочи дата за гледане на делото.
15.06.2018, 09:41 часа
1395 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha