Министърът слезе при майките... Резултати? Няма!

Министърът слезе при майките... Резултати? Няма! Срещата между Бисер Петков и майките на деца с увреждания премина без резултат, поради невъзможност да се изготвят финансови отчети за разпределените средства.
След срещата, Социалното министерство трябваше да излезе с окончателно решение за Закона за личната помощ, както и да представи финансови разчети за необходимите средства за неговото прилагане.
Такова решение, обаче, не е взето заради липсата на данни в Министерството за броя на хората с увреждания в България.
Повече от два часа министър Бисер Петков и майките на деца с увреждания водиха преговори, в които се оказа, че няма яснота колко точно са хората с увреждания.
Засега палатковият лагер пред Народното събрание остава.
"Не се чувстваме удовлетворени - няма конкретика. От Социалното министерството нямат информация колко са хората", каза протестираща.
"Не е сериозно от Министерството да няма данни", каза омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че средствата, които се изразходват ежегодно са големи и трябва да се знае за кого се разпределят.
Протестиращите продължават да изразяват несъгласието си в София, Варна, Бургас и Русе.
"В парламента са свикнали на 2-3 дни шум и после всичко утихва, но този път няма да е така. Дори и другите да се откажат, аз ще остана", закани се протестираща майка от Русе.
В понеделник от 9:30 ч. в предстои още една среща на майките на деца с увреждания в Социалното министерство.
16.06.2018, 14:23 часа
900 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha