Сенатът на САЩ одобри 716 млрд. долара за отбрана

Сенатът на САЩ одобри 716 млрд. долара за отбрана Сенатът на САЩ одобри бюджет за отбраната на стойност 716 милиарда долара, предаде Ройтерс. Така горната камара на Конгреса подкрепи призива на президента Доналд Тръмп за по-силна армия, но създаде и възможност за сблъсък с Белия дом заради китайската телекомуникационна фирма Зет Ти И (ZTE Corp), отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
Сенатът на САЩ одобри законопроект за годишния бюджет за отбраната с 85 гласа "за" при 10 "против". Обикновено той се използва за прокарването на разпоредби по широка гама от политически въпроси, отбелязва Ройтерс, припомняйки, че преди да влезе в сила, законът ще трябва да бъде съгласуван с вече приетия от Камарата на представителите вариант. Компромисната версия ще бъде изпратена при президента Тръмп за подпис.
Законът за отбранителните разходи включва 639 милиарда долара разходи за отбрана - за купуване на оръжия, кораби и самолети и за плащане на военнослужещите. 69 милиарда долара са предвидени за финансиране на военни мисии.
Тази година Сенатът включи поправка, която отменя споразумение, сключено отадминистрацията на Тръмп, с което се позволява на китайската компания Зет Ти И да поднови работа с доставчици от САЩ. Това е един от малкото случаи, при които горната камара на Конгреса, мнозинство в която има Републиканската партия, се отклонява от политиката на Белия дом, отбелязва Ройтерс.
Тази поправка обаче не е включена във версията на Камарата на представителите и може да не фигурира в окончателния текст на закона.
19.06.2018, 09:41 часа
505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha