Дете от Видин взе златен медал от международен конкурс

Дете от Видин взе златен медал от международен конкурс Кметът на Видин Огнян Ценков се срещна със семейство Александър и Даниела Русеви,чиято малка дъщеря Анна стана лауреат на Международния конкурс за пиано „Нашите деца свирят Бах”. На музикалното събитие, което се проведе в Благоевград, осемгодишната пианистка спечели златен медал, първо място, грамота, диплом и специалната награда на фондация за даровити деца.
Анна е ученичка във видинското Средно училище „Цар Симеон Велики”, а нейна преподавателка по пиано е Анна Илиева, която също присъства на срещата.
Огнян Ценков връчи грамота на талантливата пианистка за отличното й представяне и се обърна към нея с с думите: ”Ти си гордост за нас. Щастлив съм, че така достойно си представила не само себе си, но и нашия град. Пожелавам ти много бъдещи успехи и спечелени отличия”.
Александър Русев подари на Ценков своя Монография в знак на благодарност за обществената му ангажираност да помага на талантливите деца на Видин. От своя страна музикалният педагог Анна Илиева също благодари на кмета на Община Видин: „Искам да Ви поздравя за това, че отделяте време и внимание на даровитите деца. Това им дава кураж и стимул да работят още по-упорито. Продължавайте да ги подкрепяте, защото те са бъдещето на нашия град”.
Конкурсът за пиано „Нашите деца свирят Бах” е насочен към млади пианисти непрофесионалисти, които не учат в специализирани музикални училища. Той е уникално явление не само за България, но и за Европа.
Сред другите отличия на Анна Русева досега са бронзов медал от конкурса „Орфеева дабра”, който се провежда ежегодно в София, както грамоти и дипломи от други изяви. Тя е участвала в редица концерти в различни градове на България.
19.06.2018, 15:40 часа
1358 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha