Хроники от Северозапада: Хлапачки баламосват старци и ги обират

Хроники от Северозапада: Хлапачки баламосват старци и ги обират Две 15-годишни хлапачки са уличени в редица кражби в монтанско село. Те посещавали системно домовете на възрастни хора, баламосвали ги и ги обирали, а понякога използвали и сила, съобщават от полицията.
Престъпната дейност на невръстните бандитки започнала още миналата година. На 28 юни 2017 те влезли в дома на 76-годишен дядо в село Разград. Без той да види кои са, те го ударили по главата и задигнали 600 лева, сешоар и дамска козметика от стаята на дъщеря му. От удара старецът бил с телесна повреда.
В резултат на проведено разследване на полицията, съвместно с инспектор от детска педагогическа стая, е установена самоличността на извършителите. Двете 15-годишни момичета признали, че системно посещавали в дома му възрастния мъж по различни поводи преди да направят удара си.
В хода на работата е установено, че непълнолетните извършили по аналогичен начин още една кражба на пари от частен дом в селото.
На 12 юни тази година те отворили райбера на входната врата и проникнали в къщата на 74-годишен жител. Същия ден те отново били в дома на възрастния мъж, за да огледат обстановката. Вечерта те отклонили вниманието му и измъкнали спестяванията му – 480 лева, скрити под покривка на масата.
Работа по документирането на престъпните деяния на извършителките продължава. 
20.06.2018, 11:43 часа
2958 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha