Невероятно, но факт! Вижте от какви болести пази бракът

Невероятно, но факт! Вижте от какви болести пази бракът Бракът допринася за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, включително инсулт, както и преждевременна смърт. Това заключение е направено от учени от Университета в Кил (Великобритания), чиято статия е публикувана в списание Heart.
Специалистите анализираха 34 големи проучвания, проведени през 1963-2015 г. и посветени на търсенето на връзка между семейното положение и здравето. Общият брой на доброволците, включени в извадката, е повече от два милиона души, чиято възраст варира между 42-77 години.
Оказа се, че хората, които не са се оженили, са били разведени или овдовели, е по-вероятно да умрат поради коронарна болест на сърцето и инсулт (рискът от смърт се е увеличил съответно с 42 и 55%). Разводът е допринесъл за увеличаване на вероятността от развитие на сърдечно-съдови заболявания средно с 25% и удар с 16%.
Този ефект се обяснява с факта, че омъжените хора са забелязали здравословните проблеми преди да стане късно и са потърсили помощ от лекар, редовно взимат лекарствата си и имат силни социални връзки
20.06.2018, 12:20 часа
901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha