С концерт-спектакъл закриха фестивала на военните духови оркестри във Враца

С концерт-спектакъл закриха фестивала на военните духови оркестри във Враца Областният управител Малина Николова присъства на Фестивала на духовите оркестри, който се проведе на площад „Христо Ботев“ във Враца и на заключителната трета част от Прегледа на любителското художествено творчество на Сухопътни войски. Концертните изяви се организират от Командването на Сухопътните войски, със съдействието на Областна администрация – Враца и община Враца, под патронажа на областния управител. Концерт–спектакълът впечатли врачани с атрактивно представяне на петте духови оркестри. Оркестрантите демонстрираха своите професионални способности и под музикален съпровод влязоха в диалог с публиката, създавайки празнично настроение и изключително изживяване за гражданите и гостите на Враца. Във Фестивала на духовите оркестри от Сухопътните войски взеха участие Представителен духов оркестър – София и военните духови оркестри от Втора Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и Любителският духов оркестър на 55-ти инженерен полк – Белене. Под диригентската палка, те заплениха публиката с популярни мелодии и китка от народни пести и танци.
На проведения днес трети заключителен ден от Прегледа на любителското художествено творчество присъства командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов. Той удостои областния управител Малина Николова с почетен плакет за отлична организация при провеждането на поредицата от концерти.
„Енергията, с която изпълнихте града под Околчица в тези фестивални дни на изкуството на военните духови оркестри и любителското художествено творчество ще остане завинаги във Враца като ярка следа от майсторството и ентусиазма на Сухопътни войски.
От името на гражданите на Враца изказвам благодарност и признание, че избрахте нашия град за домакин на това значимо и запомнящо се събитие. Традицията, която пазите и разпространявате заслужава гордостта и обичта на всеки българин, като основа за единство и идентичност на българската нация“, каза в словото си Малина Николова. Тя изказа благодарност на полковник Георги Крайнов за приноса към събитието и успешното възстановяване и развитие на Военно формирование 54 990 – Враца. Малина Николова връчи почетния плакет на областния управител на генерал – майор Михаил Попов и пожела успех в утвърждаването на 140- годишната история на Българската армия.
В последния ден на Прегледа на любителското художествено творчество взеха участие самодейните колективи и индивидуалните участници от военните формирования на Сливен и Благоевград.
След изявата на изпълнителните, командирът на Сухопътни войски генерал – майор Михаил Попов награди победителите в отделните категории. На първите места бяха класирани Танцов състав – Белене с ръководител Милка Самуилова за ансамбловото изпълнение „Ничия любов“, Мъжка певческа група – Благоевград за „Песен за Радон Тодев“, старшина Станчо Павлов от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен за изпълнението на песента „Бягство“, оркестър „Фугас“ от Асеновград за инструменталното изпълнение „От нашенското по-хубаво няма“, Формация „Артилерист“ - Асеновград за „Път без граници“, самодейците от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен за хумористичния скеч „Парола 104“. В най-оспорваната категория „Танц“, победител е Фолклорна формация „Форуглица“ - Благоевград. Първо място в комплексното класиране завоюва Бригадно командване – Благоевград.
Областният управител Малина Николова поздрави всички участници и гости със специален концерт на фолклорния изпълнител Светлин Миланов, Танцов ансамбъл „Мездра“ и балет „Меджик“.
21.06.2018, 16:34 часа
1647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha