Внимание! Интензивни валежи се очакват в Северозапада

Внимание! Интензивни валежи се очакват в Северозапада Интензивни валежи се очакват в Северозападна България в следващите дни. От пожарната са изпратили писма до областните управители на застрашените райони с указания за действие. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов.
"Динамичната метеорологична обстановка ще се запази и през следващите дни. Това наложи ние да пуснем указания до областните управители и кметовете на общини за предприемане на допълнителни превантивни мерки за недопускане на наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Тези допълнителни превантивни мерки са свързани най-вече с наблюдение на критични участъци на речните корита, преглед още веднъж на шахтите на водопроводните и канализационните инсталации, мобилизиране на доброволческия състав."От вътрешното министерство увериха още, че няма да има необработени сигнали на телефон 112 на хора, които са в бедствена ситуация. 
Специално писмо до директорите на Враца, Видин, Монтана и Ловеч е изпратено за днес, където се очакват по-интензивни валежи. За утре прогнозата е за по-голямата част от страната, с изключение на Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част кодът е предупредителен жълт, тоест възможни са опасни явления.
22.06.2018, 15:59 часа
2651 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha