В Козлодуй отбелязаха Деня на енергетика

В Козлодуй отбелязаха Деня на енергетика Празникът на енергетика отбелязаха с празнична програма в атомната столица на България Козлодуй. Събитието се състоя в „Ботев парк“ и събра стотици жители и гости на града. Празникът откри Иван Андреев, изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй.
„Искам да благодаря на всички вас за труда, който положихте през изминалата година, за реализацията на нашите проекти и за това Първа атомна да работи още 30 години. Нека след този празник продължим да работим като сплотен колектив, да въздигнем още повече името на Първа атомна“, каза Иван Андреев. 
Приветствие по случай празника поднесе кметът на Козлодуй Маринела Николова.
„През дългогодишната си история АЕЦ Козлодуй е доказала водещата си позиция в производството на електроенергия, благодарение на целенасочените усилия и ежедневния труд, отговорност и професионализма както на ръководството, така и на всички работници и служители. Убедена съм, че и занапред ще се справяте с предизвикателствата и ще произвеждате безопасна и чиста енергия“, заяви тя.
Наградата „Енергетик на годината“ на Браншовата камара на енергетиците получи Светозар Василев за ползотворната си дългогодишна дейност в областта на енергетиката и безопасно ползване на ядрени съоръжения. Отличия бяха връчени и в други категории в областта на енергетиката- „Безопасност, сигурност  и качество“ получи Тодор Тодоров, началник отдел „Метрологично осигуряване“; категория „Реакторно оборудване“ отличието е за Иван Георгиев, ръководител сектор „Управление на радиоактивни отпадъци“; категория „Турбинно оборудване“ отличие получи Емил Петров, механик „Въртящи механизми“; категория „Електрооборудване“ приз получи Мариян Георгиев, енергетик в сектор „Електросилово оборудване“, категория „Системи за контрол и управление“ отличие получи Васил Кушлев, технолог в сектор „Управляващи и информационни ситеми“; категория „Оператор на реактор“ почетно отличие получи Калоян Николов, дежурен на Атомен енергиен блок, категория „Физик“ отличие бе присъдено на Иван Тодоров, контролиращ сектор „Реакторно физични технологии“, категория „Химик“ за най-добър бе отличен Камелия Геновска, ръководител на „Експресна радиохимична лаборатория“ в сектор „Физико-химичен контрол“, категория „Икономика, финанси и администриране“ приз най-добър получи Милка Петрова, отговорен счетоводител; категория „Инженерна и техническа поддръжка“ за най-добър бе отличен Цветан Топалов, ръководител сектор „Аварийни процедури и анализ“.
Освен това бяха връчени наградите: „Най-добър оператор на хидроцентрала“ е Георги Цолов, старши оператор в ВЕЦ Козлодуй; наградата „Жена-енергия 2018“ на Сдружение „Жените в ядрената индустрия“ за цялостен принос отличие получи Илинка Живкова, ръководител група „Преводачи, управление, администрация и контрол“.
„Грамота за последователен и непрекъснат принос към защита и популяризирането на мирното използване на ядрената енергетика“ получи Антон Антов, ръководител сектор „Реакторно физични разчети“. Наградата „Заслужил ветеран“ на Съюза на ветераните в ядрената индустрия получи Митко Янков.
Празничната програма продължи с концертна програма на Руслан Мъйнов, група "Сигнал" и "Бага-Тур", които представиха възстановка на прабългарски ритуали.
23.06.2018, 17:19 часа
3630 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha