Двама загинали и 66 ранени в катастрофи от началото на годината в Монтанско

Двама загинали и 66 ранени в катастрофи от началото на годината в Монтанско Значително намаление на тежко пострадалите при ПТП от началото на 2018 г. отчете Пътна полиция в Монтана. От 01.01.18 г. до 31.05.2018 г. на територията на областта са регистрирани 52 тежки пътно-транспортни произшествия. Загинали са 2-ма граждани, а 66 са ранени.
За същия период на предходната година тежките катастрофи са също 52, но убитите са 8, а пострадалите 80. През настоящата година в областта не е станала тежка катастрофа, при която сред пострадалите да има деца.
За същия период на предходната година са ранени 2 деца при тежки ПТП, които са били пътници в МПС. И в двата случая причината за раняването на децата са действията на водачите на МПС.
Според вида на регистрираните тежки пътни инциденти в региона най-голям е броят на сблъскване между движещи се МПС – 16, с 1 убит и 24 ранени граждани. Следват ПТП-та с блъскане на пешеходец – 16 тежки ПТП, с 16 ранени.
При тези пътни инциденти пешеходците са пресичали на нерегламентирани участъци от пътя, като 100 процента от инцидентите са били на територията на населените места. На трето място по брой тежки ПТП в областта е блъскане на велосипедист – 4 тежки ПТП, с 4-ма ранени.
Основните нарушения на водачите, водещи до тежки ПТП, и през тази година е движение с несъобразена скорост – 18 тежки катастрофи, с 1 убит и 22-ма ранени граждани. През предходната година жертви на несъобразената скорост са 5  граждани и 25 ранени при 13 тежки ПТП. При втората жертва на ПТП през 2018 г. причина за катастрофана е навлизане в насрещната лента на движение.
Анализът на пътно-транспротната обстановка в региона оповестиха на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инспектор Елвис Иванов и началникът на група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ ст. инспектор Красимир Кирилов. От КАТ предупредиха участниците в движението, че летните месеци са едни от най-аварийните дни в годината.
25.06.2018, 08:00 часа
2687 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha