​Опънаха палатков лагер „Системата ни убива“ пред община Враца /снимки/

​Опънаха палатков лагер „Системата ни убива“ пред община Враца /снимки/ Майки на деца с увреждания от Враца и будни граждани излязоха днес на протест пред общината, видя репортер на BulNews.bg.
Всички те подкрепят националния протест, който върви в София от няколко седмици.
Исканията на протестиращите са за обсъждане и приемане на нов закон за личната помощ, да има регистър за всички хора с увреждания, да има нова здравна карта, която да не ги дискриминира и правителството да осъзнае, че и хората с увреждания имат конкретни нужди, а не да се раздават пари на калпак. Техните искания са за обсъждане и приемане на нов закон за личната помощ. Според организаторите политиката, която се провежда спрямо хората с увреждания е антисоциалната и е "буквален геноцид срещу родителите".
Протестиращите и хората, които ги подкрепят са категорични, че ще продължат с протестните действия, докато не видят реални резултати. В шатрата пред община Враца всеки ден от 9 до 18 часа ще има човек, като се очаква в протеста да се включат и хора от Монтанско.
„Най-накрая да има закон за личната помощ в тази държава, която да подсигурява такава след навършването на пълнолетие на децата. Другото много важно искане е електронният регистър за децата и хората с увреждания. Освен това промяна на Закона за програмите за личен асистент. Индивидуална оценка на всеки според потребностите и нуждите му“, казаха организаторите на протеста.
25.06.2018, 12:13 часа
1753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha