Национал от Монтана се би със счупена ръка на европейското по ММА /снимки/

Национал от Монтана се би със счупена ръка на европейското по ММА /снимки/ Леонид Тодоров предизвика истинско възхищение у своите съперници, техните треньори и всички зрители в залата по време на европейското първенство по ММА за юноши, мъже и жени, което се проведе в Букурещ. Възпитаникът на СК "Бойни спортове Монтана" игра три рунда по три минути със счупена дясна ръка четвъртфиналната си среща с финландски състезател. Контузията Лео получи още в началото на мача, но стисна зъби и остана на ринга до края. Само съдиите обаче не видяха явното превъзходство на българския боец и присъдиха победата на неговия съперник, а Леонид Тодоров остана на пето място в крайното класиране. „Най-вярната оценка дадоха от треньорския щаб на Финландия, които не можаха да скрият възхищението си от духа и волята на Лео и дойдоха специално да го поздравят първо веднага след края на срещата, а след това и докато лекарите го превързваха”, заяви старши треньорът на българския национален тим Николай Цоков-Колето, който не пропусна да благодари на ръководството на федерацията.
„Благодарности на БФ ММА в лицето на нейния шеф Станислав Недков, който направи всичко възможно подготовката на състезателите да премине по възможно най-добрия начин. Осигуриха ни двуседмичен лагер в Банско преди самото европейско, направиха така да не ни липсва нищо”, каза още Цоков.
В столицата на Северната ни съседка Румъния България спечели един златен Октай Ариф (56.7 кг), два сребърни Денислав Хаджиев (61.2 кг) и Даниел Янков (120.2 кг) и два бронзови Здравко Димитров (61.2 кг) и Иван Иванов (+120.2 кг) медала.
„Доволен съм от всичките ни 11 състезатели, които участваха на това първенство. Някои надскочиха себе си, други натрупаха опит и отложиха успеха си за следващото първенство. Отборът ни е обновен и изграден от млади момчета, повечето от които участваха за първи път на голям форум. Поклон за огромната работа и пред националния треньор Николай Цоков и неговия помощник Светослав Желев“, заяви председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки.
Следващото изпитание за отбора е Световното първенство, което ще се проведе през октомври месец в Бахрейн. 
27.06.2018, 11:02 часа
2899 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha