Елена Йончева: Въпросът не е какъв остров е купил или ще купи Борисов. С милиард евро могат да се купят много острови

Елена Йончева: Въпросът не е какъв остров е купил или ще купи Борисов. С милиард евро могат да се купят много острови "Големият проблем в България е къде изчезват милиардите. Само от скиритите акцизи на горива някой е присвоил 1 млрд. евро", заяви депутатът от БСП Елена Йончева пред журналисти в Народното събрание.
Въпросът не е какъв остров си е купил или ще си купи Бойко Борисов, защото с милиард евро могат да се купят много острови, посочи тя.
Йончева каза, че в доклад на Държавния департамент на САЩ за България се говори за корупция по високите етажи на властта и прилагане на сложна схема за присвояване на пари. 
Борисов си е взел цяла България. А дали си е взел остров или архипелаг, мислейки за своето бъдеще, това трябва да разследват специализираните служби, допълни тя.
Според нейния колега от БСП Александър Симов продължават да се натрупват доказателства за това, че в България цензура на практика съществува. Повод за това ни дава спряното предаване на Милен Цветков, защото той си е позволил да се заиграва с вътрешния свят и душевните терзания на Бойко Борисов покрай новината, фалшива или не, че си е купил остров, заяви той. Симов отправи риторичен въпрос как журналистическите стандарти важат само за Бойко Борисов и добави, че тежката медийна среда в България е пряко следствие от водената от премиера политика.
"У нас убити журналисти, за щастие, няма, но вече виждаме, че има убити теми и предавания. Убийството може да не е само физическо, но и морално и журналистическо и това се случва пред очите ни", допълни депутатът от БСП. 
27.06.2018, 14:09 часа
1700 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha