​Невиждани опашки пред КАТ-Враца, хора чакат по три дни за регистрация /снимки/

​Невиждани опашки пред КАТ-Враца, хора чакат по три дни за регистрация /снимки/ Невиждани опашки от чакащи шофьори се вият заради новите правила за регистрация на автомобили в КАТ-Враца, видя репортер на агенция BulNews.bg.
С въвеждането на номер за ред, бъркотията в сектора станала още по-голяма, а от близо месец хората се оплакват постоянно в редакцията ни, че за да си регистрират автомобила, трябва да си вземат отпуск, защото чакат по три дни.
Днес в КАТ от сутринта се вият големи опашки, като пред второ гише от вчера чакат 38 човека. Там проверката ставала най-бавно, оплакват се изтормозените шофьори, които са категорични, че новите правила въобще не са за улеснение на чакащите, а тъкмо обратното.
На опашките имаше хора от Козлодуй и други общини в областта, които никак не бяха очаровани от скоростта, с която стават готови документите им.
„Положението е трагично! Чакам от сутринта да регистрирам скутера си, а дори не съм се доближил до първо гише. Изгледите, регистрацията да стане днес или утре клонят към нула“, коментира възмутен врачанин.
След като си подадат документите на гише №1 се получава номер за ред в халето, от където като излезеш отиваш за проверка на документите в няколко системи на второ гише.
Потърсихме за коментар началника на група „Пътен контрол” към „Пътна полиция” - Враца Янко Харалампиев, които в момента отговаря за целия КАТ. Той обясни, че струпаните хора не са от вчера, а от сутринта.
„Вчера в 16 часа на първо гише и в халето нямаше вече нито един шофьор. На второ гише в 16.40 часа бяха останали 38 заявления за обработване, които останаха за днес. Хората, струпани пред гишетата са дошли сега, а от сутринта са минали още доста хора“, подчерта Харалампиев.
Проблемното второ гише, където според чакащте стават по-бавно нещата, е това, на което се печатат документите. Там служителите имат задължение не само да сверят всички книжа, но и да проверяват самите шофьори в няколко информационни системи, за да могат да започнат да извършват регистрациите.
Харалампиев посочи, че в момента на второ гише работят две служителки, а зад тях има още две жени, които им помагат, за да обслужват по-бързо клиентите.
Отделно на гишетата, често се случва да идват да регистрират автомобили и обявени за издирване хора, което отежнява още положението. 
За последните три дни в КАТ-Враца са извършени 418 регистрации, като в сектора отделно са обслужени още толкова хора по други услуги.
„Нямаме неработещо гише, работим на пълни обороти. Просто хората, които идват да регистрират колите си при нас стават повече“, посочи Харалампиев, като поясни, че няма как да се разкрият още гишета за обслужване, тъй като сградата нямало как да се разшири.
28.06.2018, 12:18 часа
12017 4
Коментари

Орнелия

28.06.2018, 21:20 часа
Ихааа! Колко хора,мили , изстрадали...Ще докараме мобилната скара-бира от Леденика и ще ги ханим обилно,докато чакат на опащката , та да не им се при-бира у дома !

ужас

28.06.2018, 13:04 часа
Малеее... много шоколадови тия на снимката-коли вкарват.Голяма грешка че се ликвидираха заводите и стопанствата както и казармата

Маринов

28.06.2018, 12:50 часа
Въпрос към началник-а(както му викат всички джамбази гн. Харалампиев) Каква е функцията на този възрастен господин който се представя за охрана (по негови думи не е информация)? и Няма ли за него униформа а си ходи като на село?

Маринов

28.06.2018, 12:46 часа
Добър ден, и миналата седмица беше така и преди месец беше така, Докато господин Харалампиев е на влас и някой не мине с голямата гяга да уволни всички поткупни милиционери все така ще е. Началника всеки го гледа с мили очи а на вън - псуват на майка
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha