Пилотите на "Старт М" спечелиха рали кроса в Криводол /снимки/

Пилотите на "Старт М" спечелиха рали кроса в Криводол /снимки/ У дома "Старт М" /Криводол/ стана отборен първенец в 4-ия кръг от рали кроса. На трасе №1 в България - писта "Строител" тимът на инж. Спас Спасов превъзхождаше съперниците. 30 пилоти взеха участие в двудневната надпревара. Състезанието беше открито от кмета на община Криводол Петър Данчев. Към състезателите се обърна и народният представител от ГЕРБ инж. Дилян Димитров.
„30 пилоти да искат да карат в Криводол е положителен знак за добрата организация в лицето на общината и собственикът на трасето инж. Спас Спасов. Не случайно писта „Строител” е №1 в нашата страна”, каза депутатът от Монтана.
Светослав Манастирски с "Мицубиши Лансер" спечели в "Дивизия 1", като заслужено видя първи карирания флаг. Пилотът на Старт М се пребори с конкуренцията на съотборниците си Емил Минчев със "Субару Джъсти" и Минчо Борисов със "Субару Импреза".
Публиката не успя да види на финала един от най-агресивните пилоти - Иван Живков-Пожарния от домакините. В една от квалификациите Пожарния, който водеше колоната, влезе с голяма скорост в първия завой след старта и се преобърна през таван. За щастие се отърва без драскотина. Иван Живков получи купа за най-атрактивен пилот.
Ивайло Йончев от АМК Ботевград победи в "Дивизия 2" с предно предаване. "Хонда"-та му изпревари пилотите на Старт М Пламен Цветанов с "Опел Астра" и Валери Димитров с "Тойота Корола".
Умелата езда през двата дни донесе на Цветелин Велков от криводолския клуб победата в "Дивизия 3" със задно предаване. Той спечели надпреварата със съотборника си Методи Тодоров-Муто с "BMW" и Андрей Стефанов с "Лада" от Ара Моторспорт /Габрово/.
На първите три места за купа "Лада" се наредиха Велков, Стефанов и Любомир Кючуков от Ара Моторспорт.
За първи път от доста време публиката видя два полуфинала в "Дивизия 2" и "Дивизия 3". Състезането бе прекъсвано на няколко пъти заради инциденти. Валери Димитров от домакините беше ударен от Симеон Велев от Ботевград. Неговата "Тойота" се наклони на двете десни гуми, но Димитров успя да я приземи и да продължи. За постъпката си пък Велев беше дисквалифициран от съдиите.
"Старт М" /Криводол/ спечели отборната надпревара. На второ място е вторият тим на криводолчани, а трети остана АМК Ботевград. Тимовете на видинския Жико Моторспорт са 4-и и 6-и, а Ара Моторспорт е 5-и. Старт М вече има 90 т. в актива си и води със 17 на Ботевград. На трета позиция е Жико МС с 63 пункта.
„Нашият отбор вече е едноличен водач. Това е заслуга на всички пилоти, за което им благодаря. Наблюдава се и още една положителна тенденция - от състезание на състезание изместваме конкурентите от предното предаване, където доминира АМК Ботевград”, коментира президентът на "Старт М" инж. Спас Спасов. Собственикът на пистата, неговият брат арх. Мариел Спасов и кметът Петър Данчев връчиха наградите на призьорите.
Следващият кръг в рали кроса е отново в Криводол на 18 и 19 август.
02.07.2018, 10:08 часа
1521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha