Бум на варицела във Врачанско! Засякоха 8 нови случая за седмица, за месеца станаха 50

Бум на варицела във Врачанско! Засякоха 8 нови случая за седмица, за месеца станаха 50 Бум на варицела във Врачанско e отчетена през изминалата седмица от здравните власти в региона, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от болестта са се заразили нови 8 души, заяви главният секретар на регионалната здравна инспекция д-р Татяна Тодорова. За последния месец разболелите се от варицела са близо 50 човека.
В сравнение с предходните месеци и със същия период на миналата година, случаите са доста повече. До бум на заболяванията от варицела се стига, след като се натрупа голям контингент от деца, които досега не са преболедували тази шарка. Малчуганите лесно се заразяват, тъй като варицелата се предава по въздушно-капков път.
Здравните власти са извършили 50 проверки по текущ контрол на лечебни заведения и са извършили 3 епидемиологични проучвания.  Взети са и 105 проби за изследване по противоепидемичен режим на работа в лечебните заведения, като няма установени нарушения и нестандартни проби.
03.07.2018, 08:25 часа
895 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha