Членовете на ДПС във Врачанско питат: Банчев, къде са парите?

Членовете на ДПС във Врачанско питат: Банчев, къде са парите? Атмосферата във врачанската областна организация на ДПС силно прилича на тази в тенджерата под налягане, научи агенция BulNews.bg. В партийните структури се е натрупало огромно напрежение и е въпрос на време капакът да изхвърчи във въздуха и да избуши тавана.
Причината за това се крие в действията на областния председател на ДПС Борислав Банчев, познат и като Сержанта. До структурите е достигнала информация, че за последните парламентарни избори от централата на партията са подсигурили на дългогодишния лидер 950 000 лева, които е трябвало да бъдат инвестирани в предизборната кампания. Постигнатият обаче срамен резултат от 3 000 гласа е повдигнал темата как е изхарчена колосалната сума от близо милион лева. Затова членовете на партията питат: Банчев, къде са парите?
По стандартите на ДПС за финансиране на избори, зад всеки 50 лева би трябвало да стои 1 глас. Оказва се, че на практика полученият резултат оправдава 150 000 лева и логично възниква въпросът каква е съдбата на разликата до 950 000? Дори да се приеме, че Борко Сержанта е имал извънредни разходи от още около 150 000 лева, пак остават да се оправдаят едни 650 000 партийни пари. Какво се е случило с толкова крупна сума сал един Борко знае…
Тази разлика е направила силно впечатление на ръководството на ДПС и затова веднага след края на парламентарните избори е започнал неофициален кастинг за избор на нов областен председател. Част от поканените да заемат мястото на Банчев са отказали заради близките си отношения с него и от страх пред отмъстителния му характер. Отскоро обаче вече има сериозна фигура, която е приела поканата и е одобрена от председателя Мустафа Карадайъ. По тази причина се очаква в близко бъдеще да се пристъпи към дългоочакваната промяна, която да освободи напрежението в структурите във Врачанско и партията да влезе в кондиция за задаващите се предсрочни парламентарни избори.
Междувременно Борко Сержанта празнува по изключително разточителен начин 60-годишинаната си. Миналата седмица 30 гости бяха поканени в петзвездния луксозен хотел „Рилец“ до Рилския манастир да отбележат кръглата годишнина. Нощувката в двойна стая струва 160 лв., което означава, че само за това перо рожденикът е дал поне 2 400 лв. Отделно са харчовете за храна и програма, за които историята гузно мълчи. Любопитното е, че Банчев няма регистрирана фирма на свое име и би трябвало да живее само със заплатата си на общински съветник от около 450 лв. и затова сигурно му е било трудно да плати тлъстата сметка.
Единствената сянка, която е паднала върху това иначе мило тържество, е била липсата сред гостите на членове на ръководството на ДПС. Самият Банчев се оплакал, че Камен Костадинов се оправдал с пътуване в чужбина, а председателят Карадайъ не му е вдигнал телефона, въпреки упоритите му опити да се свърже с него. Демонстрираната дистанция от рожденика би трябвало да означава само едно - ерата на Борко Сержанта в ДПС приключва и той остава беззащитен на улицата. А там зад ъгъла май дебне ОЛАФ …
04.07.2018, 13:00 часа
7871 5
Коментари

Наблюдаващ

09.07.2018, 19:27 часа
Какво му е на Банчев, работи си като бензинджия на ОМВ, паричките си ги е скрил до онези за лозята от фонд „Земеделие”. Ако му падне чадъра от ДПС ще стане опасно, ама като ми налива бензин, гледам, че не му пука!

пин

05.07.2018, 08:25 часа
Въпросът не е в това да махнат Банчев, а от къде ще намерят друг шашкънин да го смени.

Веселите момчета при Пинтата

04.07.2018, 18:43 часа
Г-н Бузов ако прочетеш този коментар, сподели с читателите колко пъти ти се обади Банчев да свалиш статията, много ни е интересно на компанията. Обзаложихме се на бутилка водка, че са няколко обажданията а може да имаш и смс . Сподели.

Голем член

04.07.2018, 13:41 часа
Вместо да купуват гласове на изборите те са гепили парите.А то си е все едно и също.

Виден член

04.07.2018, 13:22 часа
Бай, бай Банчок! Сега ще видиш дебелия!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha