Братът на депутата от ДПС Митко Аврамов е арестуван заради убития данъчен шеф Иво Стаменов

Братът на депутата от ДПС Митко Аврамов е арестуван заради убития данъчен шеф Иво Стаменов Братът на депутата от ДПС от Монтана Димитър Аврамов - Борис е сред обвиняемите от групата за рекет, поръчала следене и побой на убития данъчен Иво Стаменов, научи BulNews.bg.
Народният представител Димитър Аврамов заяви пред агенция Блиц, че не се е чувал с брат си. „Не съм наясно дали е имал пререкания със закона. Не съм сигурен дали това е вярно. Трябва да го проверя”, каза той.
Припомняме, че днес специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.
Трима от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата, който е брат на народния представител, бяха задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие, съобщиха от пресцентъра на специализираната прокуратура.
Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.
04.07.2018, 16:19 часа
7556 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha