Жу викна в националния 4 момичета от родния си клуб "Монтана"

Жу викна в националния 4 момичета от родния си клуб "Монтана" 18 баскетболистки започнаха подготовка в Чепеларе с националния отбор на България за кадетки до 16 години. В разширения състав са и четири талантливи момичета от ДЮШ на "Монтана". Сред повиканите от треньорите Лъчезар Коцев и Жанет Жельова, която е възпитаничка на монтанската школа и с основна заслуга за спечеления първи дубъл (шампионска титла и национална купа) през сезон 1994-95 година, са Габриела Ангелова, Валентина, Горанова, Йоана Иванова и Кристияна Бориславова.
„Това е рекорд за състезателки включени в национални отбори от БК "Монтана" до момента, нашият клуб е и с най-много националки от всички останали”, заяви личният треньор на карето Петър Гергов.
Отборът ще тренира във високопланинския курорт в Родопите до края на седмицата, а след това е предвиден и втори лагер в новата спорт на зала в Горна малина. Двата лагера са част от подготовката на българския тим за участието му на европейското първенство в Дивизия “Б” Подгорица от (16-25 август). В столицата на Черна гора България е в една група със Словения, Португалия, Словакия и Естония. По време на подготовката си отборът ще играе контроли с Румъния в Букурещ и Люксембург в Ботевград и ще участва на турнир в Скопие.

Програмата на България за европейското първенство в Подгорица (16-25 август):
16.08. – България - Словения
17.08. – България - почива
18.08. – България - Португалия
19.08. – почивен ден
20.08. – България - Словакия
20.08. – България - Естония
07.07.2018, 12:41 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha