Вижте защо трябва да внимавате с хамбургерите

Вижте защо трябва да внимавате с хамбургерите Честото ядене на хамбургери - три или повече пъти седмично, увеличава риска от развитие на астма, установиха китайски учени, цитирани от в."Сън", предаде БТА.
Тази нездравословна храна е в състояние да предизвика хрипове и алергични заболявания, като сенна хрема и алергичен ринит.
Другите специалитети, предлагани от веригите за бързо хранене, не са толкова опасни за здравето. Тук се имат предвид газираните напитки и пиците на парче.
Изследователите от университета в Съчуан твърдят, че през изминалите десетилетия, продуктите, предлагани от веригите за бързо хранене, са станали неотменна част от хранителния режим на богатите индустриализирани страни. Консумацията им е свързана с лош режим на хранене, с голям прием на калории и затлъстяване особено сред децата и подрастващите. Наднорменото тегло е отделен риск, причиняващ астма и чувствителност към алергени.
От веригите за бързо хранене големите отсъстващи са плодовете и зеленчуците, изтъкват китайските учени. А в тях се съдържат антиоксидантни и антивъзпалителни съставки, които снижават риска от астма.
07.07.2018, 12:57 часа
1186 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha