Митничари задържаха опасни бутилки с газ на ГКПП "Дунав мост"

Митничари задържаха опасни бутилки с газ на ГКПП "Дунав мост" Опасен товар е задържан на Граничния контролно- пропускателен пунк "Дунав мост" в гр. Видин през нощта срещу 4 юли, съобщиха от Агенция "Митници". Инспектори от отдел "Борба с наркотрафика" извършили проверка на излизащ от страната микробус с платформа, на която бил натоварен друг микробус. Водачът заявил, че пътува празен до страна в Западна Европа, за да закара микробуса на платформата. Проверяващите насочили превозното средство към рентгена за сканиране.
Анализът на апаратурата показал наличието на 12 бутилки с газ фреон, като 7 от тях били скрити зад шофьорската седалка в буса, а другите 5 били поставени в легнало положение в тегленото превозно средство.
Шест от бутилките са с газ фреон 'R404a" и съдържат по 10,900 кг всяка. Другите 6 бутилки са с обозначение за фреон, тип "134а, като всяка от тях е със съдържание от по 13,600 кг. Този тип бутилки с фреон са забранени за пускане на пазара в Европейския съюз от 4 юли 2007 г, съгласно Регламент 517 на Европейския парламент и Съвета. Опасният товар е задържан. Предстоят действия по изясняване на случая, допълват от агенцията.
07.07.2018, 13:54 часа
1551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha