Емил Димитров-Ревизоро: Хора лазят по нервите на премиера и готвят пълзящ преврат

Емил Димитров-Ревизоро: Хора лазят по нервите на премиера и готвят пълзящ преврат "Хора лазят по нервите на премиера и готвят пълзящ преврат", заяви Емил Димитров - Ревизоро, депутат от Обединени патриоти, коментирайки новия закон за горивата. Без да спомене имена, той посочи като такива хора от финансовото министерство.Целта е да се провали самия закон, за да няма регистрация, допълни той. Депутатът се обърна с остри думи към Валери Симеонов и негови колеги от националистическата коалиция пак заради този закон.
Димитров  коментира и акциза върху бездимните цигари. Според него това е нравствен данък. Той не цели да създаде търговски предимства на едно дружество за сметка на друго или на един икономически оператор за сметка на друг, заяви пред bTV Емил Димитров.
Първоначалният отказ на Обединените патриоти да подкрепят вдигането на акциза на бездимните цигари, а след това промяната на решението им се дължи на поредната некомуникативност от страна на част от управляващите, допълни той.
„Считат, че след като ги подкрепяш за всичко, не са длъжни да те питат. Там грешката беше, че Цветанов и Менда Стоянова не изговориха нещата, а решиха през главата и някои колеги се обидиха – защото ги пренебрегваш, а после от тяхно име го пускаш. Това е лоша комуникативност от страна на Менда Стоянова”.
Може ли да обещаеш 300 лв. пенсия и когато трябва да ги събираш, да кажеш – няма да ги събирам от тези, а ще ги събираме примерно от инвалидите – който кашля по-малко ще дава на този, който куца повече, коментира още дипутатът.
"Парите са в алкохол, цигари и горива. От алкохол не ги събираме, от цигарите като не ги събираме, от горивата имаме проблеми, така че откъде да дойдат тези пари. Така че премиерът беше прав, Менда също е права, въпреки че съветниците, които дадоха в началото на годината параметрите, трябваше да предвидят, че ще се случи това нещо с тези цигари, обясни той.
Малките цигари защо не се облагат с по-малък данък, а се броят на късове. Все пак тук се брои всичко на късове – и дебела цигара, и малка цигара, и дълга, и къса се брои по един и същ начин. Тук не говорим за насипен тютюн на килограми. В Европа няма правила, така че ние сме свободни, докато в Европа не дадат, да си създадем. Трябвало е да го направим по-рано, допълни Ревизоро.
Самите производители казват, че след 20 г. няма да произвеждат нормалните цигари, но те 50 г. рекламират нормалните и никога не са казали – Много са вредни, спрете, а казват – Много са добри, нашите са по-чисти", каза още той.
08.07.2018, 18:51 часа
2333 2
Коментари

слафи шампион

09.07.2018, 01:18 часа
оно не започна ли цирку одавна

Аре кини бе

08.07.2018, 23:03 часа
Ей и ти си само един гладен вече мишок, свил се на топло под юргана Му.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha